Godnatt alla!

Hejsan alla! Nu ska jag alldeles staxt ta o läsa, sen sova. Imorgon är det skola och ridning på "kvällen"! Antingen blir det träning på Vallby, tillsammans med/efter Emma Andersson, och Zilda, men bara eventuellt. Annars blir det träning i Örsta som de senaste gångerna. 

Moa borde även fått ny dator nu, så imrgon eller i övermorgon ÄR hon igång med bloggningen, annars så ska jag tjata på henne!


Nu ska jag ju läsa som sagt, men lyssna på denna njutning också ♥


Nu ska jag knalla iväg!

Nu ska jag gå för att möta upp Julia, jag har även ändrat headern, så att det blir bättre med bakrunden. Hoppas d gillas! Chao!


@ home!

Hemma från skolan, helt ok skoldag idag, dock så är jag själv hemma nu och det finns ingen att vara med. Jag har precis pratat med Moa och hennes föräldrar är och köper ny dator just nu. Hon ska snart iväg och rida på Karsdal (ridskolan hon går på), så vi kunde tyvärr inte träffas vi heller.

Snart ska jag i alla fall ringa en kompis och se om vi kan göra något, visst, hon är 2 år yngre än mig, men jäkligt roligt kan hon o ja ha ibland. Vi har kännt varandra sen vi va små, o ja, vi är nästan som systrar hon o jag!

Jag...


Ändringar i allt!

Nu har jaf fixat lite, men nu ska jag sova. Godnatt. Klicka på F5 om ni inte ser förändringarna, bl.a texten...


Kom igen nu, det är en FRÅGESTUND!

Har ni inga frågor eller orkar ni bara inte fråga någonting?!

Om ni verkligen vill det så kom igen nu. Vi vill ha massor av frågor och är öppna till ALLA frågor, inget tar stopp!

Klicka HÄR eller skriv era frågor i en kommentar på detta inlägget!



Snart ny dator!

Hejsan alla !

Detta skriver Tove åt mig, men jag skulle bara vilja säga, att imorgon så ska vi köpa ny dator. Så kanske kan jag blogga redan imorgon, men annars så börjar jag nog i övermorgon. Bara så att ni visste!



Hoppträning idag!

Sorry för dåligt med bloggning nu på kvällskvisten. Men jag har ju varit och ridit, och socialiserat mig med min familj. Vi har även kollat upp en massa med TDB eftersom det blev så knäppt när vi skulle beställa licensen till Myranda. Men aja, det är fixat nu i alla fall.

Dagens ridpass blev hoppning, väldigt mycket hoppning. Vi hade 2 hinder på varje långsida och målet var att komma i samma takt och hoppa hela tiden. Det gick bra, Myranda var pigg och vi körde på. Jag är så himla nöjd med henne, hon var så duktig, och det var så jäkla kul att få hoppa igen!

Mamma höjde under tiden vi hoppade och jag kände ingen "rädsla" över att hindren blev högre. Det kändes bara bra. Hon är så bäst min flicka, att hoppa även fast allt blev fel hit o dit. Det högsta hindret slutade väl på ca 85 cm. De andra hindren var mellan 70-75 cm. 

Den bästa känslan var när vi red ner i mörkret längs gärdet. Jag kollar upp mot himlen och ser hur hela månen lyser upp våran väg ner. Sen så stannar jag, min Myranda kollar upp i hilmen, jag lutar med ner, kramar henne och säger "Tack gud, för att du skapade denna underbara varelse"

Finner inga ord för hur mycket du betyder ♥


Ingen dator fortfarande!

Moa har fortfarande ingen dator hemma hos sin mamma, därför kommer det bli glest med bloggning från hennes del. Men så fort hon har en dator så kommer hon börja blogga igen, och då ska det bli bra update ifrån hennes sida också, det lovar hon!


Ska åka nowda!

Hemma från the school nu då. Ska fixa lite med bloggen nu, lite mer rutor och lite med bakrund och design också. Har en liten idé med headern också, men vi får se...

Snart så ska jag även rida Myranda, eller åka till Vallby, sen rida. Tror det blir dressyr idag, känner för att jobba henne lite mer grundligt och få henne riktigt lösgjord, eller så rider jag lite över bommar och hoppar nått lågt hinder eller så!

Dagens skoldag var seg, men ändå helt okej. Tog alla chanser jag fick med den jag gillar, eller typ, älskar...♥

Olala, it's meya ♥


Fullpackad dag, som ännu inte är slut!

Hemma från Löthgrens nu. Helena lämnade av mig hos dem efter löshoppningen, eftersom vi firade Julias bror där!

Det gick bra med Sudden, inga bilder och ingen film, men gilla läget, det har blivit så mycket alla andra gånger. Vi slutade på ca 95 cm. Men nästa gång ska vi klättra, i alla fall till 100cm eller 105cm. Gud vilken känsla det hade varit att se han hoppa så högt...

Lastningen hemma gick SUPERBRA. Han gick nästan på transporten med än gång. I örsta så krånglade han lite, men han var otroligt lugn när han åkte i den, både på dit- och hemvägen.

Vi är otroligt nöjda över Sudden idag! När vi kom hem så lastade vi ur och ställde in han i sin box. Medans Helena hämtade hennes vovve Elsa, så fixade jag i sadelkammaren, så att alla schabraken hade en plats. Huvan/Huvorna fick en plats, och jag fick knöka ihop alla benlindor lite, men snyggt blev det. 

Nu ska jag inte göra någonting tror jag, kolla lite bloggar och så, som vanligt...Ni är GRYMT dåliga på att komma med frågor till FRÅGESTUNDEN! Klicka HÄR!

Hoppa kan han göra i alla fall, min prins ♥


Dessa var...



Alltså, jag var bara tvungen att lägga ut detta o säga: DETTA VAR INTE SNYGGT!

Finns HÄR för de som misstycker!


Hur kan man lyckas?

Hur lyckas Hööks alltid göra så GRYMT lika, och snygga kopior?!

HV Polo

vs.

Clarige House (Hööksmärke)


Själv tycker jag att båda är lika snygga och skulle helt klart nöja mig med Hööks-tränset!


Clarige House (Hööksmärke)

vs.

Dyón

Helt klart Höökstränset här, då dom är exakt likadana bara att Dyóntränset kostar mer...


Showmaster (Hööksmärke)

vs.

Schockemöhle

Inget som helst snack om saken! Har man ett favoritmärke så har man - Schockemöhle ♥



Tjenare !

Hej idag ska jag först på fotbollsträning och efter det blir det nog att vara hemma och ta det lugnt ;)
MEN glöm inte frågestunden !

typ ett år sedan ..



Nicoles ponny till salu !

Nu har Nicole bestämmt sig för att gå vidare !
Annonsen hittar du HÄR

Kollar massa!

Jag har hittat de perfekta grejjerna till Sudden på Börjes! Priset är mer än bra också, nu ska jag bara ränka ihop allt, o kolla vad den totala summan blir...

Verkligen "nytto" grejjer till han, eller ett nytt träns behöver han ju, benskydd också, sen, bröstan kommer väl på kanten, men ändå, Riktigt bra pris!

Update: Jag får d till 571 spänn, för 5 riktigt snygga grejjs. Tränset ska vi inte prata om, URSNYGGT, så det är i alla fall ett måste och det priset ligger på 198 kr så...

Han e coolast, kommer bli coolast <3


Glöm inte frågestunden!

Glöm INTE frågestunden! Klicka här. Svaren kommer upp i en video!


Asså, javet inte...

Ligger i en kris, för jag vet inte hur jag ska göra. Om jag ska åka på läger, eller på utställning. Jag får fundera en stund helt enkelt...

För ungefär en timme sedan väckte min katt mig och sen så sov hon tillsammans med mig i min säng, min mysmysiga katt Maja ♥ Just nu bloggar jag från sängen och ska alldeles snart gå ner och äta, kollar även lite på Börjes Tingsryd, på benskydd osv. Har fastnat för ett par, RIKTIGT ordentligt!

Foto: Evelinn Åkerman
Japp, it's my Swede ♥


Segerlåtar!

Angående "segerlåtar", alltså om man vunnit nån tävling eller så. Så tycker jag att det spela STOR roll vad man rider till för låt.

Visst det är skillnad o skillnad på låt o låt, men att rida en tråkig gammal och "icke-segerinriktad" är mycket tråkigt tycker jag, igentligen. Dessa låtar tycker jag klassas som "vinnar/segerlåtar", sen finns det säkert mer, som jag inte har hört!

Men självklart så är det så att alla inte har tillgång till några sådana låtar, och då går det enligt mig...lika bra med en vanlig...





Sen, som sagt, finns det säkert fler! Har ni några?



FRÅGESTUND!

Rubriken och bilden talar!

Nytt på G!

Nu har jag precis kollat på Göta Kanal 1, eller jag valde att inte se mer...

Imorgon så ska ja, kl 16, bli hämtad av Helena och så ska vi ner och löshoppa Sudden på Örsta Kulle. Ska försöka få med mig nån kamera, men inte säkert att jag får med mig den då jag fått bekräftelse på att min kamera är hos Moas mamma. 

Jag tror även att en frågestund, såhär i början, kommer att komma upp snart :)

Nu ska jag dra ner till min mammas dator och anmäla mig och Myranda till en utställning! Oh, älskar utställningar, min ponny är så fin...♥

Förra utställningen, och dessutom den första! 3 st är inplanerade i år ♥


Min snygga uppsittning !

Skratta så mycket ni vill .... ;)


Vad gör man inte för den man älskar ? ♥

Var i stallet idag. Började med att mocka Zitrons box,sen Calistas.
Efter det kom min storasyster Sanna som skulle flytta sin häst Airborne till ett stall där hon bor. När Zitron såg hästtransporten vart hon nervös och jätte taggad. Hon saknar nog att få komma ut och tävla lill ponnyn.
Hon stod och viftade med huvudet och kunde inte stå stilla. När jag var färdig med utrustningen så gick jag över till gärdet över vägen.

Började med att skritta i 10-15 minuter sen travade jag endast några steg,eftersom det var ganska hårt i marken.
Sen jobbade vi med bakdelsvändningar och ryggningar ,i slutet kunde jag bara lätt ta i tyglarna och stanna henne, sen endast lägga jätte lite vikt bakåt,utan tygeltag !

Sen skrittade jag av henne och så tog jag av henne utrustningen och ställde henne i hennes lilla hage.
Dom andra fick lunch höet när vi red så då fick hon äta det i den lilla hagen. Medans hon åt så tog jag in min andra storasysters häst Calista så tog jag av henne ett täcke och så tränsade jag henne och knäppte på longerlinan.

vi började med lite skritt, och sen fick hon trava av sig ganska ordentligt !
Hon var jätte duktig. När jag hade släppt ut henne så fixade jag hö-påsar,mockade Trollas box och så borstade jag lite på Trolla :)

Sen kom pappa och vi åkte hem åt mat sen gick jag på bio med Jenny! :D
Vi såg "små vita lögner", den var AS dålig !
Den handlade inte om något alls ..
Underbaraste ponny ♥

Superfina Calista ! ♥



Träningen ♥

Bara början av filmen, eller det finns MYCKET mer klipp ♥
Jag o min ängel ♥

PS. Ljusblåa outfiten som är på!


Dessa låtarna, asså, oh ♥

Dessa låtarna är i mina öron all time. Älskar dom, dom har dedär...lixom....oh ♥

Bättre låtar får man leta efter ♥



Som ni märker är "lugna" låtar mina favoriter ♥


Planerar saker!

Just nu sitter jag o drömmer mig bort. Planerar lite saker här på bloggen också, som jag bara ska ta med Moa först. 

...längtar efter honom, vill bara prata med honom, i'm in love...♥




Älskade ponny...

Hemma från stallet och en toppen träning! Dock så fick jag träna själv för att Helena hade blivit sjuk, men det gick exakt lika bra utan henne.

Som sagt LYCKAD TRÄNING!
Bästa känslan var i slutet, när jag bad henne att vara så duktig hon kan, bara hjälpas åt att fixa den sista galoppfattningen. En trött ponny som lyssnade och vi gjorde d sista på ridpasset helt perfekt...♥

Film kommer senare...♥

I do everything for you ♥


Kvällshumor !

haha , detta sitter jag med och roar mig  ;)

I love him ♥

Nu när Moa är tillbaka fick jag lite pepp och fixade i menyn. Infobilderna och bloglovin grejjset är på plats snart. Jag o Moa blev riktigt nöjda faktiskt!

Just nu så chattar jag o Moa, jag chattar med Isak också. Gråter gör jag också. Jag har precis pratat om min gamla ponny, Pär. Klarar inte av det bara....älskar honom av HEELA mitt hjärta, he's always in my heart ♥



This, I listen to 24 / 7

Amanda Fondell ♥
Massa Lovvee :love:
Grym!

;)

Presentation -Moa

Ni vet nog inte så väl vem jag Moa är, men nu ska ni få veta !
Jag är en tjej på 12 år snart 13 ( Som Tove dårå)
Går i en klass på 9 pers ,är flummig och posetiv tjej!

Jag älskar hästar och rider på Karlsdals ridskola i en avancerad grupp alltså ingen nybörjar grupp.
Och så rider jag min systers ponny vid namn Zitron!

Första gången jag satt på henne var jag ca 4 månader. När jag var runt 6-7 år så började jag rida henne lite mer ,sen efters några år så började vi träna och så fick vi starta våran första Pay and Jump.
Vi hoppade 60 centimeter och 70 centimeter .
Vi nollade båda rundorna ,oj vad stolt jag var !

Sen tävlade vi mer och mer , KM hoppning och dressyr ,haloween hoppning ,clearround i örsta, Division 3.
Längre än så hann vi inte .. Vetrinären kollade på henne och antog att hon hade astma ..
Jag vart helt förstörd ,vi skulle ju tävla mer dressyr,åka på mer ridläger .

Men jag är glad över att det inte var värre, att hon skulle få medicin eller något.
Nu rider jag henne på helgerna och vi har det allmänt mysigt tillsammans , ♥
Lite bilder!
Clear round
andra pay and jumpen :)
Spökekipaget i haloweenhoppningen :D
Första Pay and jumpen :love:
KM hopp,vi kom till omhoppningen men vi rev tyvär sista hindret , hon är bäst iallafall :love:
Jag och Zitron  ♥

Livet är svårt när man är kär...♥


Länkbyte!

Tycker ni ska kolla denna bloggen. Mycket snäll och duktig tjej som driver den och en av mina närmaste vänner. Klicka HÄR! :D



Nellie Berntssons nya Header!

Angående Nellies nya header så tycker jag att den är lite tråkig..

Den är nästan lite jobbig när man är inne på bloggen, jag gillar inte skiftande headers .
Har ni missat att kolla in den klicka HÄR !
Vad tycker ni ?



Mini-tävling!

Nu har vi beställt licens till Myranda och mig så att vi får tävla. På torsdag ska vi även in till ATG igen och vaccinera henne en andra gång, och efter det ör vi HELT startklara. 

Nu ska jag dra ut ett papper från mammas dator. Den som först gissar rätt på vad det kan vara för ett papper vinner en länkning!

Jag o Myranda i julas 2010!


Äntligen kan jag blogga !

Hej Moa som bloggar .
Jag har tyvär inte kunnat blogga ,pågrund utav att våran dator har varit trasig..
Men nu ska jag ta och skriva lite om idag !
Vi hade fotbolls cup mot Pålsboda idag, och vi vann så klart. Vi är bättre än bäst !
Efter skolan så åkte jag och min pappa till hööks och köpte present till min syster som har fyllt år. Var med min systerson då  som är fyra år. Vi busade åt godis i smyg och fikade lite.
Sedan åkte vi hem ,så åt vi mat. Imorgon ska jag rida Zitron och longera Calista (min systers häst) + att jag är så snäll så att jag ska mocka alla boxarna så att min syster får lite sovmorgon.
Bilder kommer nog imorgon på Zitron eftersom ingen kommer att fota , så gör jag det på henne i hagen och så .
Men kommer njuta utav att få vara med henne själv ute på en mystur som jag kallar Gärdesrundan.
Det var lite om in dag och morgon dag  :)
Fina älsklingponny, ♥

Bloglovin'

Följ min blogg med Bloglovin

Japp, nu kan ni följa bloggen via bloglovin'. Vi ska även fixa så att det blir enklare sen att klicka sig till bloglovin'!
//Amcisryttarna

Dagens fynd @ Hööks!

Hemma nu från stallet o Hööks med Helena. Jag har redan hittat "ska ha" saken där. Som jag ska köpa när pengar finns. Just nu är ju västen inhandlad oså, så mycket pengs finns inte kvar. Sen så ska jag ju spara till en telefon också, så jag får lägga det i två högar. "Mobilhögen" och "utrustningshögen"Blir skit bra!

Efter att vi varit på Hööks så lämnade vi at Axel hemma hos hans pappa Albin (Helenas son). Sen åkte vi till stallet och provade allting vi köpte, nästan...

Dagens inköp:

(Huvan och schabraket är mer marinblåa i verkligheten)
*Huva från Showmaster (gamla collektionen, fanns på rea-sakerna) ca 60 kr
*Schabrak från Showmaster, 199 kr
*Grimma, 119 kr


*Piggborste år Axel, 9 kr
*Rycktborste åt Axel, 9 kr
*Hästgodis, 17 kr
*Grimskaft (åt mig, som jag saka anvönda på utställningar), 39 kr


Ja, det var allt vi köpte idag. Vi kollade även på nytt träns och fastnade lite grann för ett. Vi kollade på senskydd som vi senare ska köpa. Även en brösta, haha, eller vi sa "en sånhär kan han få när han blir en tävlingshäst" och det var tillräckligt bra för mig. Sen så har jag ju faktiskt en brösta från GG, och sen så har vi en martingal åt honom. 

Så min lille prins har saker så det räcker, fast...ändå inte...

Nu väntar sängen!

Nu ska jag sova. Inlägget om ryttargrejjorna kommer tomorrow efter att jag kommit hem från Hööks. Idag fick jag även veta att årets riksutställning för exmoorponnys kommer att vara i Pålsboda. Det är väldigt roligt, då jag bor VÄLDIGT nära Pålsboda. 

Väldigt uppfriskande var det beskedet. Jag fick även veta att ordföranden i SvExmoorAvelsFörening ska publicera min "efterlysning" på Myrandas avkommor. Yada yada, dett känns riktigt bra...♥

Jag o min ängel ♥


Lite nya ryttargrejjer!

Japp, här är grejjerna. Ryttargrejjerna. Mycket snygga tröjor o annat coolt fanns!


Snygg Piké från CRW. Snygg matching o snygga färger! (finns även i herrmodell, klicka här) Finns HÄR!



Snygg tjocktröja från CRW. Snygg logga och snygga färger! Finns HÄR!



Ridbyxor av märket CRW. Reglerbar midja med resår o knapp! Finns HÄR!



Snygga ridbyxor i "jeans". Helskodda! Finns HÄR!


Snygg märkeshjäml från Lami-Cell. Finns i två färger! Finns HÄR!


Cool kortärmad tröja från HV Polo! Finns HÄR!


Mycket har fixat!

Idag har jag samlat ihop alla grejjor från hööks hemsida. Fixat två inlägg, och det andra kommer upp om en stund. Som sagt. Mycket har gjorts idag. Imorgon så ska jag även följa med Helena in till Hööks. Hon har med sig sitt barnbarn Axel, och vi ska kolla på nytt träns till Sudden mm. 

Jag ska ta med mig pengar och plånbok dit. Det finns kanske kvar några av rea-grejjerna som jag kan fynda. Även ett par benlindor skulle inte sitta fel. Men vi får se helt enkelt!

Mina änglar ♥


Lite nya hästgrejjor!

Japp, nu har äntligen Hööks kommit ut med vår/sommar 2012 grejjerna. Massor av snygga grejjor har kommit. Lägger upp några riktigt snygga här. Men på Hööks hemsida finns mer...

Massvis av nya färger har kommit upp. Mer märkesgrejjer också!
Detta är lite hästgrejjor. Ryttarsaker kommer senare!
Allroundschabrak:

Dressyrschabrak:

4 olika färger och alla finns i både dressyr- o allroundmodell! Finns HÄR o HÄR!

Allroundschabrak:

Dressyrschabrak:

Finns i alla 4 färger i både dressyr- och allroundmodell! Finns HÄR o HÄR!

Alroundschabrak:

Söta Allroundschabrak med motiv av Lena Furberg! Finns HÄR!


Allroundschabrak:

Dressyrschabrak:

Ponnyschabrak som finns i två färger i både dressyr- och allroundmodell. Finns HÄR o HÄR!


Två söta "ponny" täcken med söta motiv! Grönt, Blått!


Två snygga träns med bra passform. De finns även i svart! Första, Andra!



Ursnyggt träns som finns i både svart o brunt! Finns HÄR!



Två snygga och stilrena täcken i fleece. Finns HÄR o HÄR!


Två täcken av märket Lami-Cell! Finns HÄR o HÄR!



Snyggt länd/ridtäcke i grön. Motiv av Lena Furberg! Finns HÄR!



NY FÄRG!dessa benlindorna!

Det var LITE av mer än massor. Som sagt, allt finns ju HÄR!


Myranda idag!

Nu är jag hemma från stallet. Red Myranda helt vanligt idag, utan bommar o massor av annat. Det gick bra, i slutet. Hon var stretig o så i början, men vi löste det tillsammans. I slutet sänkte hon även ner huvudet och gick lite smått i form, inte den korrekta formen alltså.

Kändes som en bra genomkörare idag. Vi var ju lite osams i början, men sen gick det ju bättre. På slutet kom även några andra med 3 st stor-hästar så vi avslutade efter ungefär 45 min. Inte så långt ridpass, men ändå...

Jag o Myranda efter en framgångsrik dag med två 2:a placeringar i Karlskoga!


Chocktillstånd...

Pratat med goa friends nu. Avslöjat hemligheter och tappat talförmågan, PÅ RIKTIGT. Jag blev chockad över en sak min kompis sa till mig.

Aja, inte mer om det. Jag har inte riktigt orkat att fixa med bloggen idag. Jag har fixat lite med bakrunden och fixat profilbilderna till menyn på oss. Så dom kommer upp imorgon. Resten av det jag sa kommer också upp imorgon.

Nu ska jag gå iväg o göra en grej och se om min chock försvinner....



Inte fixat så mycket

Nu har jag kollat på Ponnyakuten 1, som vi har på film. Om jag inte har något att göra brukar jag sätta på nån hästfilm att kolla på o lära mig, bl.a Ponnyakuten 1!
Ett väldigt bra sätt att lära sig nya grejor tycker jag.

Nu ska jag fixa profilbilderna som ska vara i menyn, jag har också fixat "hälsningsbilder" så att ni snabbt kan se vem som skrivt inlägget. Hoppas att det gillas!



Min favvobloggare är:

Imorrn släpps de nya bilderna på Hööks hemsida, katalogen skickas ut också. På bilderna kommer min favoritbloggare att vara med, NELLIE BERNTSSON!

Jag brukar skrika i skolan:
-Jag är KÄR i Nellie Berntsson!
Jag menar allvar, jag skriker det verkligen. Folk tittar som huliganer på mig....

Hööks hemsidan har redan kommit ut med några bilder på henne:

Sjukt att man kan älska a little girl, yngre än mig själv...

Hon är så grym o jag längtar verkligen tills jag får Hööks katalogen i min bredlåda, TOMORROW!
Jag tipsar er, om ni inte har beställt från Hööks nån gång, att få tag på den nya Hööks katalogen "vår/sommar 2012". Nellie beskriver den som grym o att det finns mycket nya snygga collektioner i den. Och ni har väl INTE missat att Nellie Berntsson är Hööks sponsorryttare?!


This day var den bästa...

Hejsan! Varit i skolan idag och har en viktigt nyhet jag MÅSTE berätta först!

Anledningen att att Moa inte bloggar är att hennes familjs dator gick sönder i förrgår. De ska köpa ny imorgon, så förhoppningsvis kommer även Moa igång med bloggningen inom några dar!

Oh, this day, wonderful! Det började med att vi kom försent till innebandy tuneringen, haha. Men det löstes och vi började spela. Mitt lag vann några matcher. Men jag hade jätte ont i halsen efter det!

Efter skolan så ville jag o min Lina (min bästis) fördriva tiden, så vi gick med en klasskompis hem till honom. Vände sedan vid hans hus och gick tillbaka. Sen fördrev vi tiden ännu mer...

Nu är jag hemma, och har precis ätit lite. Har ingenting att göra så jag ska väl fixa lite med bloggen, fixa lite info osv. Även ett bloglovin' konto också. Ja, som sagt, mycket ska göras idag!

PS. Känslan jag får när jag kommer på att det står Anton Freij i min nacke.........

//Tove

Info om Tove:

Lite info om mig (Tove):

Jag heter då Tove, som ni vet, älskar hästar, och äger 1 egen och rider in en annan. Mer om dem sen...Jag går i skolan Kumlaby, i klass 6c. Sveriges underbaraste klass!

Mina ponnyer, Myranda och Aspelunds Swede, är världens underbaraste. Myranda, min alldeles egna ponny, är en exmoorponny född år 1992. Jag satsar mest på dressyren med henne och vi ska debutera LA under våren 2012. Vi ska även hopptävla lite under året och gå på lite utställningar, 3 st är inplanerade just nu. Hon är världens snällaste, gör ALDRIG någonting mot någon. Har ett bekvämt humör och är alltid glad. Dock kan vi bli lite osams ibland!

Aspelunds  Swede, som ägs av min dressyrtränare Helena, är en Welsh pony född 2008. Han är under inridning, och vi har precisbörjat hoppa. Under våren så ska vi ut på Pay and Jumper och vänja honom vid nya platser. Vi ska även löshoppa och rida väldigt mycket, och börja träna mycket mer. Han har en undebar personlighet och har även lite humör. T.ex när man slår lite med ett spö, kan han bli oxtokig och sparka. Men i stallet gosar han alltid, pussas o massa annat mysigt!

Lite bilder på Myranda:


Bilder på "Sudden" (som han kallas):

Jahopp, d var min beskrivning!

PS. Mer ska fixas med bloggen under morgondagen!
//Tove

Gjort nytt!

Japp, nu har jag gjort en ny header. Had eabsolut inget att göra, såjag gjorde en, och blev sjukt nöjd!

Jag tog hjälp av Maja att fixa bakrunden, då det inte riktigt ville fungera när jag gjorde det, haha. Men som sagt, jag blev nöjd, kom gärna med kretik!

Justja...vill ni skicka in bidrag till oss, med "dagens failbild", "dagens dikt", "dagens tips" osv. Inget är för mycket för oss, ALLT är välkommet! Skicka till [email protected]. Där svarar vi inom en dag, och ser ALLT vi får! Allt är välkommet, idolbilder, ALLT!

Min fina Moa Mattsson ♥
//Tove

Öh, tråkigt var bara förnamnet...

Hemma från skolan, Lina har precis gått hem. Tråkar nu...


PS. Idag så ska jag starta småtävlingar. Även så att ni kan skicka in bidrag med "dagens failbild", "dagens dikt" ja, vad som helst. ALLT är välkommet på Amics, men som sagt, mer om det sen!
//Tove

...med ett leende på läpparna!

Jag går o lägger mig med en statistik på 21 unika!
//Tove

Nyheter ifrån Hööks!

Lite nyheter från Hööks!

Benlindor - 99 kr Finns HÄR

Islandsträns - 279 kr finns HÄR


Grimma anpassad efter Islandshästar - 79 kr finns HÄR

Det var lite nyheter! Gillas det?

//Amics


Myranda idah

Gud, hemma från dagens ridning med Myranda, som blev utan bilder. Men när jag kollar så har vi 17 besökare nu. Blir säkert mer idag. Gud vad glad jag blev. Måste bara få tag på Moa så att hon får reda på det. Ska även tvinga henne att blogga meera så att det inte bara blir min blogg, haha!

Som sagt, Myranda reds ju idag. Och vi körde bommar, utthöjda bommar och galoppombyten. Skitbra gick det, är så nöjd. Vi körde med ländtäcket som jag lånade. Vanligt schabrak med padd, och träns med remontnosgrimma och fårskinnsludd vid öronen. Nej, det är inte min optimala outfit. Finns så många finare o bättre!

Som sagt, inga bilder, tyvärr. Men ajg tror jag kanske glömde min kamera hos Moa igår. Ännu än en anledning till att vi måste träffas...

Jag bjuder på några gamla dressyrbilder istället!

En av mina bästa träningar någonsinn. Var såå nöjd efter denna träning!
//Tove

Grymt vad glad jag blev...

Första dagen (igår alltså) och vi hade 17 läsare. Grymt roligt. Tack tack!

Idag har jag varit i skolan, tråkigt som vanligt. Men det absolut sämsta är att vi bara har 5 min på oss att hinna med bussen hem. Springa till busshållsplatsen vah de ja!

Idag så ska jag rida, kanske tar med mig kameran och ser om någon kan fota. Mamma eller pappa måste ösa ut nere i hästarnas vindskjul så de brukar inte hinna med det. Men jag ska i alla falla fota henne inne i stallet. Med ländtäcket som jag fick låna av min dressyrtränare igår!

Senare så kommer även en presentation av mig och så ska jag fixa nån som har lust att göra en design åt oss. Vi får se hur det går. Men nu ska jag fortsätta spela gitarr. Grymt kul det är asså!
PS. Även en del aktiviteter kommer startas här på bloggen idag, som alltid kommer at finnas!

Jag o Myranda första sommaren tillsammans!


Jag o Myranda i somras!

Ser ni någon förbättring?
Det gör jag i varje fall, men sitsen på bilderna är inte bra. Den har det hårdtränats på så nu är även den okej. Tack och lov!
//Tove

Orkar ingenting nu....

Jappjapp, nu har jaf fixat en tillfällig design. Väldigt trött är jag nu så måste sova. Vi ses imorgon efter skolan. Ska försöka hinna med några tidsinställda inlägg nån gång i veckan!!

Oh, är så trött att fingrarna är alldeles tunga att "bära" på när jag ska skriva, haha, en bra förklaring varför ögonen snart slocknar.

Min ponny Myranda, som ni kommer få se MYYCKET av i framtiden!
//Tove

Läskigt rädd

Gud, så sjukt rädd jag blev när jag inte kunde logga in på bloggen! Men smart som jag är så glömde jag en sak i mailadressen, men nu är det fixat!

Nu ska jag sätta in en tillfällig design och header. Senare så ska vi få en annan design av en denna tjejen. Moa håller även på med en jätte fin header som vi ska ha ett tag. Vi ska byta mellan hennes och min, och sen beställa en desgin. Tycks om det?

Nu ska jag i alla fall sova, nej......sätta in header och designen först!

Jag och Moa idag!
//Tove

Jag o Myranda

Denna bilden är på min och Myranda, när vi hoppar LB i Wittvång 2011. Moa är den enda som får ta den för att vi ska fixa designen och headern. Men här är bilden, och då får ni ju se lite mer hur jag o Myranda ser ut!

//Tove

Välkommen!

Välkommen hit!

Vi som driver denna bloggen heter Moa o Tove. Design kommer inom kort. Vi bytte fråb våra egna bloggar till att börja blogga tillsammans. Vi är bästa vänner och har varit det i ca 4½ år. Vi har älskar varandra sedan vi träffades första gången!

Vårat bloggnamn, Amics, betyder vänner på katalanska. Fråga oss INTE vilket land det är!

Vi är två 12 åringar som bor utanför Örebro. Vårat motto är hästar, men annat kommer i vägen. Här är lite om oss:
Moa Mattsson:
Jag heter som sagt Moa, älskar hästar och massor av annat. Jag rider på Karlsdal som ligger i Örebro. Jag gillar även att fota med min Canon EOS 400D, så det kommer bli en hel del bilder!
Tove Olsson:
Jag heter då Tove. Jag har en 1½ egen ponny. Min helt egna heter Myranda och är min tävlingshäst i dressyr. Min andra ponny är en ponny jag rider åt min tränare, som heter Aspelunds Swede. Jag kommer tävla honom sen. Jag gillar att fota, precis som Moa, men mina bilder fotas mest utav min digitalkamera, Samsung ?????, så bra koll har jag!

Denna bilden togs idag!

Nu ska vi trixa med en heder, Chao!
//Amics

RSS 2.0