*Happyface* all day ♥

Flummar lagom nu påkvällskvisten. Har new clothes på mig o lever livet, lite fina armband o halsband har också åkt på. Nu ska jag testa min bikini, o se, hur snygg jag blir i den, haha (fluummm)! Är nöjd med alla fina presenter o jätte trevligt besök! :D

Lina sover över här inatt, o nånting säger mig att det brukar bli så? :O :love:

Imon blire ridning på Myranda, med en HEELT ny sak! ;) Nån som kan gissa? Efter det Swede tror jag. Blev ingen han idag, då det blåste massor o han o Boppan sprang som idioter ute i hagen!

Älskar dig mer vad ord kan beskriva ♥


Besöksrekord ! !!!!

Idag har vi ett besöksrekord !

68 besökare !

Kan det bli fler  ?
sprid vidare bloggen !♥



Syskon kärlek kallas det va ?

FAJTH !


Handlat hästgrejjor på födelsedagen!

Hemma från Örebro med Helena o Lina. GRYMT var det där, o vi köpte 2 grejjor till Sudden. Så sjukt snyggt blev det:
*Lila ländtäcke
*Svarta framskydd med svart ludd


Täcket har jag ÄLSKAT sen första gången jag såg det (på en tävling), o så fort jag hittade det idag sa jag "dehär ska vi ha, punkt slut!"

Nu väntar jag in alla gästerna tillsammans med Lina, hejdå, Lina hälsar att ni gärna får vara med på veckans blogg hos henne, klicka HÄR!



jag är med i ...



Creed till er !

Statestiken är grym och klockan är bara 17.24 !
Kan det bli besöksrekord idag ?




Tips - klättring

Klättra med häst

Klättring är mycket bra styrke- och konditionsträning för en häst. Det stärker hästens hals-, rygg- och bakbensmuskler och får den att använda dem på rätt sätt.

Tänk på att alltid klättra rakt upp eller rakt ner för en backe – inte snedda. Om hästen förlorar fotfästet kan den börja glida på snedden, och det är mycket svårare att parera. Var också noga med vilket underlag du väljer så att det inte är halt eller väldigt ojämnt.

Anpassa klättringen efter hästens kondition, styrka och förutsättningar i övrigt, så att den inte blir överansträngd.

Klättra uppför med häst

Det är mycket viktigt att du står i fältsits när du klättrar uppåt – annars hamnar hästen i bakvikt och får svårt att balansera er. När en häst klättrar uppför förflyttas dess tyngdpunkt framåt och därför måste du göra samma sak. Ju brantare det är desto mer anstränger hästen sin rygg och bakbensmusk-ulatur och du måste göra allt för att inte öka den ansträng-ningen. Höj dig då mer ur sadeln, så flyttas även din tyngdpunkt framåt. Om det är svårt att hålla balansen är det bra att gripa tag i hästens man. Låt hästen ha ganska fria tyglar så att den får full rörelsefrihet i halsen.

I mindre branta kan du rida i alla gångarter, men riktigt branta backar ska bara ridas i skritt eller galopp. Trav innebär en för hård belastning på höftleder och rygg.

Klättra nerför med häst

Klättring nerför är bra träning för en häst som har svårt att samla sig. Den tvingas kröka sina haser och bakknän, och sätta bakbenen längre under sig – precis vad vi eftersträvar vid all annan träning. Klättring nerför ska bara göras i skritt, eftersom frambenen belastas hårt. Om det går att undvika ska klättringen nerför inte vara lika brant som uppför.

Även utför ska ryttaren undvika att belasta hästens rygg och bakdel. Ha sätet nära sadeln, utan att sitta ner. Överlivet ska vara i en ganska upprätt position. Om du lutar dig för mycket framåt kan hästen få framvikt och förlora balansen. Stöd händerna på mankammen om det behövs.

Även unghästar och konvalescenter (beroende på typ av skada) mår bra av klättring. Led dem gärna upp och ner för lagom branta backar. Du får träning på köpet!

 

Text från Agria





Ridning på Merlin !

Först så fixade jag och Julia hästarna och så red vi ut . 
Vi testade på att klättra lite och det var kul, sen travade vi och det gick hyfsat bra, lite taggad ;)
Sen så red vi ner i en stor vattenpöl typ där fick plaska lite .

Sen så prövade vi att galoppera men vi skulle göra halt innan snön, det gick jätte bra tycker jag ! 
Och så skrittade vi hem .

Sen så skulle jag ta in Cloud men det gick verkligen inte , inte ens med kraft ! 
Det kan ha varit för att det blåste  och han var busig . Men får testa honom någon annan dag :)

Merlin ♥

This is unbelievable!


Bästa dagen i mitt fantastiska liv ♥

Dagen har börjat FANTASTISKT! kl. 11 kom familjen till sängen o fick öppna paket där, fick en HEL hoper med kläder. En ny outfit till hästen. TACK mamma o pappa! :D Fick även en ubersnygg bikini från Gina, goosh på den...:love:

Allt kommer på bild under kvällen eller morgondagen!

Senare ska Helena komma o hämta mig o vi ska åka till Stallstugan vid Örebro Travet! :D :love:

Nu ska jag chilla med Lina, charrå :love:

Bikinin :love: *happyface*


God morgon !

Vaknade vid kl 09.00 och så åt jag frukost och lite sådär , sen vid 11 åker jag till stallet .
Rider ut med Julia :)

Produktnyheter från Hööks!

*Klicka på bilderna, för att komma till produkterna*

Om dom har lyckats? Oooooojaaaaa, STOR Hiss till dessa!




Söta sporremmar med stjärnor!



Tränset finns både i svart o brun!




Finns både i allroundmodell, o i dressyrmodell. 3 färger! 
Klicka HÄR för att komma till allroundmodellen
Klicka HÄR för att komma till dressyrmodellen


Snart så...♥

Sakta men säkert börjar det bli den trettioförsta mars...♥


Just nu ♥


Det går bättre och bättre !

Vid kl 14.50 tog jag bussen till Merlin.
Red på banan, började med att värma upp lite med att ställa och lite skänkelvikningar in på spåret och sedan ut igen på fyrkanten .

Sen red jag på en volt och jobbade lite och så började jag trava. Han sökte sig ner direkt. Han bjöd riktigt bra !
Sen tränade vi även väldigt mycket på kontroll med halter och avbrott. Prövade även att göra skänkelvikningar i traven och det gick ganska bra . 

Sen red jag ner på volten och han gick riktigt fint så jag fattade galopp och jobbade honom även där . Det gick super och han bjöd i galoppen också, duktig ponny !

Sen tränade vi på att göra halt i från galoppen och lite avbrott till skritt ,det funkade bra det med !

Jag tycker att det märks att jag har börjat vant mig lite vid hur man rider honom, jobbar och så. 
Det går verkligen bättre och bättre !

Bättre med skallen!

Mår mycket bättre nu:) Bloggade sen så sov jag i ca 1h 30min. Sjukt skönt att gossa ner sig i täcket o bara sooova! Det blev bättre sen, men är inte heelt bra...

Nu har min bror Robin o hans flickvän kommit också, har hälsat, o pratat med dom o nu så tänkte jag updatera er lite också ;)

Ni glömmer väl inte Dagens Blogg? Klicka HÄÄÄÄR, för att komma dit, ni har tills på söndag på er att anmäla! Kom ihåg att det är specialpriser denna gång...;)


Finaste värken i huvudet...

Hemma från en jobbig fredag, man bah "hem hem hem hem hem, nuuuu" men najdå...en lektion till, en till o en till. Palla de lixom?

Aja, fick världens migränanfall i mitten av dagen, men tog en Ipren o det blev BARA huvudvärk istället, TACK! Nu så har jag ont i huvudet bara, i ögonen o japp...shiter i de nu! ;)

Taggar morgondagen ENOORMMT, fylla 13 år..sista dagen som "barn" i skolan idag, sakna underbara tiden...:love:



Nice day !

Hey bloggen, idag iskolan så fick vi ta med datorer och mobilder och sånnt och sitta med på lektionerna , FET NAJS !
Sen så tar jag bussen till Merlin och rider på banan :)
Skriver om det senare  .

Påsklov efter att fredag är slut, love på det ♥

Oh, herregud. Precis kollat på "Biggest Loser Sverige". Han som vann, hade gått ner 79kg. Heelt sjukt, hur man bara förändrar livet, bara an bestämmer sig för det!

Det gick jätte bra att ta sprutan idag. Seriöst, den kändes inte ens...Efter det åkte jag ju till Sudden. Han skötte sig jätte bra, trots att det blåste nått kopiöst. Vi körde mycket "grundarbete" som volter o försöka få ner han i form. Även lite mer "kontroll" över bommen.

Jag blev dock väldigt, väldigt trött efter att jag tagit sprutan o orkade inte rida Myranda. Istället fick Julia rida henne o jag vara instruktör. Vi körde bommar, små hinder, start o stopp o styrning. Julia fixade det bra, dock är ju Myranda lite svår i ridningen, så det blir inte alltid rätt o enkelt, men som sagt, Julia var jätte duktig!

Imorgon så är det skola, sen chilla hemma. Jag fyller ju 13 på lördag, så vi ska förbereda lite. Min älskade efterätt, Ostglass, kommer göras. GOOSH på den, loove smaken, bara smaskar sig i munnen. Nu känner jag att jag tuggat tuggummi för länge, så det smakar skiit, men aja. Nu måste jag sova, ska ju orka med en dag till i skolan, sen är det PÅÅÅSKLOOV! :D :love:


Vilken dröm häst !


Kolla villken underbart snygg häst ! en sån skulle man vilja ha ;)

Snart vaccinera mig!

Snart ska jag åka till skolan igen för att vaccinera mig. Just nu så kollar jag på Ponnyakuten, på avsnittet jag missat. Ska bli grymt kul att rida Sudden efteråt också. Helena ska longera honom innan. Myranda får gå markarbete i ridhuset för varriationens skull! ;)

Hejdå! :)


Scapa Sports 2012!

*Klicka på bilderna för att komma till kollektionen*





Nationellt matteprov

Nu sitter jag o köttar på nationellt matte prov. Mysig mysigt, eller nee....

Moa sitter också på matteprov. Alla 6:or ska ju ha i pricip sammtidigt. Idag har vi i alla fall bara ett prov, tur de, palla 2 PROV IGEN? :o Så skönt med bara 1 prov, man blir inte lika trött till nästa prov då, eftersom vi inte ha nått mer, haha, lite rörigt! xD

När jag kommer hem så ska jag vara hemma en stund, fixxa med bloggishen o massa annat. Sen så åker jag o tar vaccinspruta. Efter det min Swede o sen vidare till Myranda! Blir alltså båda ponnysarna idag, o bloggning lite senare på kvällen! ;)

Goosh vad jag älskar dig ♥


Grymma ponnyn ♥

Hemma nu igen. Shit vad jag får hålla i för att hinna med allt, skola, hästar o bloggen också. Finner ingen tid att blogga med, därav blogginlägg på kvällarna! Jag ska i alla fall försöka börja med tidsinställda inlägg, så att det kommer inlägg från mig under hela dagarna, bra va? :D

Helena-träningen, med Myranda, idag gick SUPERDUPER, som vanligt numera. Hon var jätte fint på tygeln i alla gångarter. Vi körde lite olika mjukövningar o vi började även med en liten övning som sedan ska "övergå" till hel bakdelsvädning! Hon skötte sig super o var verkligen fantastisk!

På slutet körde vi igenom LC:2 två gånger och det gick jätte bra! :) Vi tränade även mycket på halter o massor av annat. Slutsatsen - det gick SKIIT bra! :love:

J*vla grymmish häst ♥


Bilder från Suddenridningen 25/3-12!


Swede ♥

Hemma från Örebro o lite shopping!

Har spelat lite spel, men nu är jag tebaka på bloggen igen! :) Det gick bra att hämta sulorna, efteråt så åkte vi till Stadium Outlet o kollade på skor. Vi letade efter ett speciellt märke, o hittade ett par perfekta, som även fick följa med hem. Timberland heter märket för övrigt...

Efter det åkte vi till Klädjätten vid Marieberg. Mamma skulle kolla på lite kläder o vi fick med oss lite därifrån också, sen åkte vi o handlade på Willys. Köpte nån "Sport Lunch" där (med choklad o nått mer) som var helt okej! ;)

Håller på att fixa bildinlägget på Sudden nu, vänta o se, tappa inte hakan bara...;) :love:

Du är min framtid, min dröm...jag har bara inte förstått det än :love:

Swede, min underbara Swede ♥


You are the best !

Idag på ridningen så red vi ut och jag fick bästa Karin som jag ville !
Vi red bort mot några  klätterbackar så fick vi klättra lite som vi ville , hon vart verkligen super taggad liten ponny :)
Sen efter vi hade ridit klart stod jag med henne och mös på stallplanen .
Hon är verkligen underbar :love:
Du e grym ponnyn :love:


Te örebro!

Hej! Nu ska jag alldeles starxt åka till Örebro för att hämta mina specialgjorda sulor. Vi slutade 13.15 idag, men eftersom vi cyklade så kom vi hem typ 13.40. När jag kom hem åt jag en apelsin, o sen har jag suttut vid datorn, chillat, lyssnat på musik o planerat lite inlägg! ;)

Bildinlägget kommer senare, även lite utrustnings nyheter, aja, charrå ♥


You are amazing !

Heyy, först vare skola och shit var jag vart trött, håll på att somna ! 
Sen efter skolan så gick jag hem och nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli 16.10 för då bär det av till ridskolan ! :D

Vi ska rida ut och jag får nog bästa Karin eftersom jag sa att jag ville ha henne !

Folk förändras , men dig känner jag inte igen längre..


Ser fram emot tisdag!

Blir inga bilder idag heller, har kollat på tv, o nu nyheterna. Men LOVAR att de kommer imorrn, LOOVAR!!!

Imorron så ska vi in till Örebro o hämta mina specialsulor. Sen så är jag ledig hela dagen. I skolan har vi temadag, vilket betyder att vi har olika aktiviteter och inga lektioner :D PÅ förmiddagen så ska jag o mina vänner ha promenad o stadsorgentering, och på eftermiddagen pinnbrödsbakning! :D Roligt, roligt!

Godnatt ♥

Ridit Swede idag igen!

Ridit en MYCKET fin Swede idag! :D Han var lugn o jätte fin i formen, gick lixom att "jobba ner" honom idag. Vi hoppade idag också, över bommen. Han kom jätte fint till, ökade galoppen o taxerade direkt. Melina var med mig dit idag. Lina var med från början, men var tvungen att åka hem för att äta! :/

Efter ridningen så borstade vi av Sudden. Melina höll i och jag borstade, sen så fick han gå till sin box o vänta på kvällsmaten. Efter det så tog vi ut Boppan o borstade av henne. Shiit vad smutsig hon var. Hela hon var lerig, hon stog lös på gången o bara njöt av att det var hon som fick uppmärksamheten för en gångs skull! :)

Bilderna från gårdagen kommer ikväll, passa på att anmäla till dagens blogg HÄÄR!

Bilder från idag!

Min älskade Swede ♥

My day

Min dag har vartit azum !
Först så var det skola och sen så var jag med Filip och så träffade vi lite folk vid handlarn som vi helt enkelt var med hela dagen ! 

Det vart väldigt kort men det är nog inte så intressant ^^
My everything ♥


Veckans blogg !


Dags att anmäla er igen, även om man har varit med en gång så får man självklart vara med en gång till ! 

Och denna veckan kommer ett pris att delas ut till varje vinnare här är priserna man kan välja på :

Redigerad bild , Design, Header , Gästbloggning !

Dela gärna bilden !



Jag faller när jag ser dig, och försöker förstå ♥


The only one ♥

Vinnarna av Veckans Blogg!

Vi bjuder så att det smäller om det, vad gör man inte för er? ♥ :D



Vinnare 1

Vinnare 2

Vinnare 3

//Amicsryttarna

Träning för Lina Hägg - 2012/03/25 - Myranda ♥

Inne:


Ute, avskrittning/framridning:

Foto: Moa
Finner inga ord, bättre än såhär blir det inte, min fina älskling ♥


Hästar, hästar och Tove !

Nu skriver jag om det GRYMMA dagen, den har ju nästan varit likdan som toves dag men lite annorlunda var min dag !

Först skjutsade pappa mig till Zitron så red jag henne på ett gärde , vi tränade på lite kommandon faktiskt ! Jag kunde säga halt utan att göra någonting oh hon stannade ,sen sa jag "Backa" och hon backade.
Duktig ponny :)

Sen så kom tove och hennes mamma och hämtade mig och så åkte vi vidare till örsta där tove skulle träna dressyr. 
Gud vad fina dom är !
jag fotade/filmade .

Sen lämmade vi av myranda och så åkte vi till sudden , riktig fin ponny är det där ! 
Sen åkte jag hem . Det var verkligen en super kul dag !
Jag och Myranda , fick skritta av henne lite :)

Bästa dagen i mitt liv ♥

Alltså, dagen, finner inte ett enda ord, så fullständigt underbar, men de bästa jag har. Livet får mig att njuta, får mig att le, får mig att undra - hur kan man må såhär bra?

Ja, som sagt, dagen var heelt AMAZING MORE THAN OVER HIIIGH. Jag har haft det såå sjukt bra, med överbra hästar o med underbara Moa :D ♥

Lina träningen gick HUR BRA SOM HELST. Myranda var så sjuukt fin. Form hela passet, till o med i galoppen. Så sjukt bra, finner inga ord <3 Programmet gick som vanligt lite sämre, men hon hade fortfarande GRYM form o aktivitet i bakbenen. Hon var jätte luddrig mellan bakbenen, så när vi kom till stallet fick hon en dusch. Benet hade inte påverkats det heller! :)

När vi hade lämnat Myranda i stallet åkte vi till Sudden istället. Han var en cool grymmish (han också) o var JÄTTE JÄTTE duktig. Vi hoppade över bommar i skritt o trav, o sista språnget över bommen, går inte att beskriva, men kan försöka!
När vi kom mot hindret, öronen spikade framåt, han ökade galoppen, o jag bara satt i sadeln, alldeles följsam i hans snabba mjuka galopp. Han kom i perfekt avstånd till bommen o hoppade jätte fint över. Har bild på det!

Ja, lite långt inlägg, detta var lite grann av min dag. Bilderna kommer i enskilda inlägg (från träningarna)!

Men ni får ett smakprov i alla fall! ;)

De betyder allt, speciellt idag ♥

Tack Moa för att du fotade o för en trevlig dag ♥


Sällsyntast i världen, o jag har det...just det, friends ♥

Ja, Moa har ju berättat, morgondagen spenderas med underbara Moa, o det blir AAAAZZZZUUUUMMMM! ♥

Har längtat enormt efter denna dagen, alltså...kommer äga ♥

Mina stunder med Moa, är det mest sällsynta jag har ♥


MORGONdagen blir azum !

Såhär ser min dag ut i morgon ! 

Först åker jag till Zitron vid kl 10 ungefär och rider ut på henne och mockar och fixar sen kommer Tove och hennes mamma och hämtar mig i stallet och så har dom med sig myranda i transporten så följer jag med Tove och tittar/ fotar när hon ska träna ! 

Sen ska hon rida sudden oxå och då hänkar jag då med . Det blir mer än BÄST !




Pluggat i MASSOR!

Jag har fått pluggat hela kvällen, samt gjort upp massor med Moa, så jag har inte fixxat nånting. Men jag har bett Moa fixa en sak, så nånting blir gjort. Jag ska i alla fall starta nu...! :D
//Tove

Ridning på Airborne ♥

Idag har jag ridit min systers häst Airborne ( gumman som hon även kallas )
Började med att jag skrittade till ridbanan, sen så när vi kom fram så började jag med att flytta henne för att hon skulle mjukna till . Sen så red jag på en volt och det blev som en riktig dressyrträning eftersom min syrra aggerade som tränare, super kul var det ! 

Jag fick träna min sits och verkligen sjunka ner i sadeln och sitta på sittbenen, jag älskar att rida utan stigbyglar  ! 
Och syster min rättade till lite små saker och tillslut vart det nog riktigt bra ! Jag taravde och flyttade in gumman på en liten volt och ut på en större .

Sen galopperade vi och efter ett tag slappnade hon av riktigt bra , och gick ner och arbetade på bra .
Min syster fotade lite oxå så bilderna kommer väl någon dag :)
Första gången jag red henne på över 3-4 år ! 

/ Moa ! 

Ska göra klart designen!

Nu ska jag pilla klart med designen. Ska fixa allt i menyn och nya "hälsningsbilder"! Måste ta tag i det nu och få hela designen klar! :D

//Tove

Sudden 24/3!

Hemma från dagens skogstur på en PIIGGGG Swede. Han var sjukt pigg, men ändå avslappnad, vilket han inte var förra gången.....

Vi red en runda på ca 50 min. När vi kom tillbaka så tog vi några varv på ridbanan, och uuusscchhhh!!! Han kickade o drog ner huvudet, blev istadig o allt på samma gång. Men det var bara att säga till så "lyssnade" han lagomt i alla fall, men han fortsatte flera gånger till!

Innan vi gick in så longerade Helena honom, så att han fick springa av sig. Shiiet vad han hoppade o bockade i galoppen, inte konstigt att han var så konstig när jag red på banan, haha! :D

Vi beslutade att han var pigg eftersom han hade laddat så mycket ute i skogen. Innan vi red ut provade vi nya luvan från GG, den såg jätte bra ut på honom :D Blev så glad när jag fick lägga ner en till luva i "luvlådan" ♥

Prinsen ♥
//Tove

Frukost nudå!

Vaknat med Lina nu, chillar med frukost i handen. Vet inte vad vi hittar på sen, blir att se! :D


Bilder på mig och Merlin!

/ Moa

That's cute !

Det är så roligt att se allt det roliga i deras träning ! det är riktigt gulligt :'D
/ Moa !

Chill är livet! ♥

Jag håller verkligen inte mina mål, men idag har jag myst med mina allra bästa vänner. Vi har snackat skit, levt livet och ja, bara pratat om hela livet, typ. Vi satt på en gunga tillsammans, på vår gamla skola och snackade i 1h 30min. DET LIVET ÄGDE SKITEN UR ALLT, ge mig den stunden igen! ♥

Nu sitter Lina bredvid mig, vi chillar, o hon ska sova här i natt. Imon så kommer vi vara, kanske hela dan, jag vet inte...Men nu är nu, aldrig då.........

Lina kanske följer med ner till Sudden imon? Kanske! Han ska i alla fall ridas, o förmodligen kör vi ut på en SPEED runda i skogen. Han kommer takta heeela tiden, som vanligt ;)

Aja, nu måste jag dra, ska chilla med Lina ännu mer o bara vah, leva lixom. Känner att DETTA livet är bäst allt day nu asså. Lina vet allt, vad jag tycker, känner o tänker om andra, Melina också...♥




Grym ponny ! ♥

Tänkte skriva om stallet idag ! 

Först tof jag bussen till frommesta och så gick jag till stallet och började mocka och fylla höpåsar. Sedan hämtade jag Merre och började borsta och sadla , så gick vi ner till ridbanan. Jag red lite lätt eftersom han hade tappat en sko.

Jag skrittade fram han lite och så jobbade jag han på en volt . Efter tag mjuknade han upp och det kändes skit bra ! 
Julia fotade oxå så det kommer bilder ! :)

Du e grym ponnyn ! ♥
/ Moa

Glöm inte!

Glöm inte, VECKANS BLOGG!

Klicka HÄÄÄÄR! ;)



Mina mål för morgondagen!

Imorrn så ska jag försöka:
• Blogga mer
• Gör inläggen kortare och på det sättet få fler inlägg.

Det blir inte liika jobbigt att läsa då? Inte sant? :)

Bra mål för min del med bloggishen inför morgondagen tycker jag. Imorrn vet jag inte vad jag ska göra, ska kanske möjligtvis få tag på Moa o kanske möjligtvis få vara med henne, känns helt rätt att träffa henne nu! :) Ponnysarna vilar, och jag slutar kl. 15, sen är det heelg :D Längtat dit....

You can say my name, if you want it.......


Full rulle hela dan!

Hemma från all ridning nu. Började med Sudden o han var en pigg pärla idag, bättre än bäst o lydigare än lydigast, nej...han var helt enkelt toppen! :)

När jag kom ner till Helena stog Sudden helt klar i gången och väntade. Jag började direkt med honom på banan. Han kändes lite seg när vi longerade, men sen...heelt andra tankar fick han. Pigg som jag vet inte vad. När jag skulle börja trava första gången, blev han istadig och sparkade, men sen så gjorde han inte så mer.

Vi galopperade på volt och över bom, samt hela varv på spåret. Han bara körde på och han såg så nöjd ut, sa Helena! :)

Direkt efter Suddenridningen åkte jag, mamma och Julia till Vallby. Vi red ju ridhuset idag, och gick över bommar o hoppade ett litet kryss på 35cm. Hoppa gjorde jag bara för omvänxlingens skull, och dessutom så tycker hon att det är så roligt. Det påverkade i alla fall inte benet.

Efteråt så myste jag o Myranda sammtidigt som vi kylde hennes ben. Hon fick en lektion i att ha tålamod o lära sig stå still. Sen la mamma på salvan o sen så var det hagen som gällde!

Ja, jobbig dag idag, slutade skolan tidigt och ändå så har hela dagen försvunnit. Nu på kvällen har jag kollat på "Biggest Loser Sverige" med familjen, och nu ska jag sova! Godnatt!! :D



That was just a dream

Hej, först så var jag i skolan vi hade någon matte prov som hette kängruprovet ,?
Sen så drog jag hem och fotade lite och sen vidare till träningen, vi sprang pute och hade spinning och styrketräning ! 
Imorgon så åker jag till Merlin och tar ett lugnt pass på ridbanan , eftersom han hade tappat en sko. Och sen så vidare till pappa :)

Alla människor är stjärnor men det gällar att finna sin grej.

/ Moa

Drar till hästen nowda!

Drar ner till Sudden nu. Ska rida honom, och sen direkt vidare till Myranda. Rider Sudden på banan o Myranda i ridhuset, mer update när jag kommer hem! :D

Chao!



Jag har också nya skor!

Sorry för att jag inte bloggade nått igår, men jag hann helt enkelt inte. Jag kom hem från skolan kl. 17. Direkt åkte jag o kollade på nya skor. Vi gick runt i 300 olika skobutiker, med mina fötter så är det inte lätt att hitta skor kan jag lova. Vi kollade på converse o allt möjligt, märke o inte märke osv!

Men tillslut blev de dessa:

De var bäst för mina hälar och dessutom en modell jag älskar!

På tisdag så ska vi hämta sulor, endast gjorda för MINA fötter. De ska slipas efter dessa skorna o lite flera. Dessa skorna är mina sommarskor! :)



New shoes !

Dom vart det ! :)
/ Moa

Photoshoot!

I måndags så fotade jag och min vän sandra lite nu får ni se !

Tycks ? :)

/ Moa


Shout it out !

Hej, skolan idag var ganska chill, sen efter det så gick jag hem och så tog jag ett varv i spåret med min mamma.
Sedan bakade vi cupcakes och så har jag inte gjort så mycket mer . vid kl 7 så ska vi åka och köpa nya skor , lägger upp bild här senare ! :)


Jag är mig själv för att alla andra är redan upptagna .

/ Moa

Helenaträning 20/3-2012!

Myranda var en grymmis idag, nej, mer än en grymmis, en JÄTTE grymmis. Helt sjukt vilket ponny, kommer ALDRIG ångra köpet på 16 000kr, denna ponnyn är mer värd än guld!

Som sagt, sjuukt bra gick det. Fin form o allt bara stämde. Hon till och med gick på tygeln i galoppen ibland. Traven var helt AWESOME, finner inga ord. Hade kvar den i skänkelvikning o i avsaktningar till skritt, men när vi gjorde halt sen....huvudet upp. Bara att träna, vi blir farliga i sommar! ;)

Filmen kommer imorrn, bilder nu. Som sagt, min ponny är grym, en riktig dressyrponny. Det är det enda jag säger.....♥


Min så sjukt underbara ponny...♥
Jag älskar dig Myranda ♥


Hoppträning på Modlak !

Idag på ridlektionen så var vi bara tre stycken så vi gjorde det som en riktig hoppträning ! Jag red Modlak och vi fick rida fram hästarna själva och så började vi med hoppövningarna.
Vi började med att hoppa på A volten där det stod ett hinder som vi skulle hoppa över .

Det gick ganska bra men eftersom jag är ganska kort och det är mycket häst för mig att rida så var det ganska jobbigt ! sen så hoppade vi på en båge format som ett V nästan. och på slutet gjorde vi en liten bana på 5 hinder , jag tyckte han var riktigt duktig , men han hade lite svårt för att hamna i rätt galopp men han är ju inte så gammal heller. Sen gick vi med hästarna tillbaka till stallet och jag tog av sadeln och så passade jag på att mysa lite med Karin en stund,♥

Nästa gång så rider vi nog ut och jag ska rida bästa Karin ! :D ♥
Modlak, Bild lånad av Märtha (klicka här )

Dags att träna, igen!

Alldeles straxt ska jag börja byta om. Sen drar jag till hestapollen. Där kommer vi vara i ca 1h innan jag ska börja träna, för Helena. Kör med marinblått idag och ska även ta med mig kameran, så film kommer komma ikväll, även lite bilder utanför ridhuset. 

Är sjukt taggad på att träna, bara för att träna inför tävling, eftersom jag är så sjuukt tävlingsugen. Vi har anmält till en tävling i slutet av April, och sen en pay en ride i början. Snacka om att jag ät tänd på att få komma iväg! :D

Tävla, tävla, tävla, tävla!



Visste ni att...

...ridspön kanske ska tas bort helt och hållet! Man får inte ha det på tävling, inte ens när man rider i skogen hemma. Dock så tror jag inte detta går igenom, och om det skulle göra det skulle det nog tas bort direkt iomed alla konsekvenser som kommer bli!

Det största problemet är nog för alla dressyrryttare, som har spöet som hjälpmedel när man lär hästarna olika saker, som piaff osv. För dressyrryttarna är ju spöet lite som en förlängning av armen!

Vad tycker ni, hade det varit bra om ridspöet hade förbjutits över huvud taget? Varför och varför inte?



in tha school

Hej bloggar lite från skolans dator nu. Idag har vi haft nationella provi matte, och jag säger bara det gick super !
Matte är faktiskt inte så tråkigt tycker jag eftersom jag tycker om att lösa problem :)
Sen fick vi varsin chokladboll och saft, good lärare !

Vi slutar om tio minuter ( kl 14.00 ) och då går jag hem och fixar läxor sen bär det av till ridskolan ! jag tror att vi ska rida ut ! Skriver om det i kväll !



/ Moa

Ny design uppe!

Nu är nya designen uppe. Kom gärna men kritik! ;)

Lite bilder som ska upp i menyn, o länkar oså. Passa på nu att kommentera om du vill ha ett länkbyte i menyn, det fixxas iomed allt annat finlir. Men på ett villkor. Då ska VI få en i din/eran meny!!!

Klicka på F5 ett antal gånger om du inte ser den, eller förändringar



Släkt o vänner börjar dra nu!

Nu så börjar alla rulla hem efter att ha firat pappa. Jag, Julia (busjullan.blogg.se) och Mio spelade spel nästan hela tiden. Sen så fikade vi och åt också såklart! Riktigt trevligt har vi haft, tillsammans med kompisar och lita av släkten! :D

Nu ska jag snart sova, skolan imorrn igen ju. Vi har typ bild o lite annat kul, tror jag, haha bra koll man har på schemat? xD Aja, vi har haft massor av ändringar senaste tiden, så det är inte så konstigt att man inte alltid vet!

Statitiken är OVER ELITE! :D Sjukt tack till alla, o så roligt att redan så många (6st) anmält sig till veckans blogg. Blir mycket enklare att välja/lotta ut nån då, om det är många med. Om ni har missat det inlägget, klicka HÄÄÄÄÄR!

Nu ska nya designen sättas in, hejdå!



In my ears ♥


Bara älskar det ♥


Vi kör igång med veckans blogg nu !




Anmäl dig genom att kommentera " Jag är med "

/ Amics



Sanningen...

"Rykten skapas av avundsjuka, sprids av hatare,
accepteras av idioter och handlar om oskyldiga."

Citat lånat från Frida Rydbjer!



Hemma från skolan måndagen den 19 mars!

@ home från första dagen i skolan denna veckan. Helt okej dag, o helt okej lektioner!

Idag fyller ju pappa (som jag säkert sagt 300 gånger nu?) och då kommer främmande hit som ska fira honom. Blir nog en trevlig kväll med mycket prat o skratt, även mina kompisar kommer ju. Blir också MASSA god mat o härligt tårta efteråt, mumma...... :)

Myranda o Sudden vilar idag, Myranda ska tränas för Helena imorgon, och då ska vi även göra upp veckan för Sudden, om vi inte gör det på Facebook idag? Aja vi får se ;)

Ska fixa det sista med designen, sen så publiceras den ikväll! Spännande? :D



Hjärtlösa människor utan hjärna!

Hjärtlösa människor, människor utan huvud. När ena hästen gör en volt, jag bah *tar djupaste andetaget*!



Random

Smakat på hästfoder – ja
Ridit barbacka – ja
Trillat av mer än 1 gång – jaa
Trillat av på tävling – nej
Hoppat barbacka – ah
Satt sadeln baklänges - aooh
Tävlat i dressyr – a
Tävlat i hoppning – a
Suttit i gödselstacken – ja x)
Blivit omkull-sprungen i hagen – ah typ
Suttit kvar när en häst bockat – jao
Använt hovolja på mina ridstövlar – nä
Blivit biten av en häst - ah
Stegrat med en häst - ah
Varit med när en häst fölat – ah
Ridit helt ensam, utan kompis/tränare – ao
Blivit trampad av en häst - ja
Trillat i hästskit-  jah.....
Ridit till/från skolan – haha om grisar kan flyga ?
Sett en skadad häst – ah
Suttit på en häst som ramlat – nej
Sopat stallgången – jao
Fått hästskit i skon – a
Blivit omkullknuffad av en häst – ja,

'
Lite tidsfördriv :)



Pappa fyller idag!

Dags för skolan nu då. Känns konstigt, det var varit en ovanligt lång helg, iomed att vi hade cupdag på fredagen. Aja, fixxar den o sen så kommer jag hem o firar mig underbara pappa....:D



Ny design påväg!

Ny design är påväg allesammans! Mer vårig och fräscha färger. HÅLL UT den kommer! ;)

Jag ska bara fixa till alla detaljer, som text oså! :D

Smygtitt



Spring news 2012 Hööks!

Klicka på bilderna för att komma till produkterna
























My day was amazing ♥

Idag så har jag ju ridit mina två fina ponnysar. I morse så städade jag även. Dammade o dammsugade hann jag också med. Pappa fyller ju imorgon så jag var tvungen att fixa fint! :)

Myranda gick jätte bra. Gick i en UNDERBAR form i skritt o trav, galoppen kan vi ta en annan gång......
Hennes ben kylde vi efteråt, och hon varr så duktig när vi kylde. Jag hade en godis som jag uppehöll henne med. Sen så fick hon den när vi kylt klart! ;)

På vägen hem så handlade vi på LidL, sen så åkte vi vidare o hämtade min bror och sen så lämnade de av mig hos Sudden!

Sudden var en klippa idag. Han var pigg, men sammtidigt kontrollerbar o lydig. Vi körde mycket lydnadövningar, alltså...om han blev svår, och drog iväg var det skritt direkt och sen trav igen. Bara för att få kollen på honom lixom. Vi galopperade även idag, bara på långsidan för att han var SÅ HIMLA PIGG! :D Det gick bra, och han fattade galopp grymt bra, dock blev det fel några gånger men det kommer att försvinna snart!

Ja, GRYM DAG MINST SAGT :D Älskar att leva detta livet! ;)

Finaste...♥


Merlin rullar sig !

haha , värt att kolla på ! Enjoy !

Önskeinlägg?

Statestiken är the best! Kom gärna med önskeinlägg så att vi kan skriva o göra det NI vill! :D


Mysig tur nästa!

Gör en snabb bloggning nu!

Alldeles starxt ska jag iväg till stallet, och rida tillsammans med Julia. Vi rider nog ut på en mystur o har roligt, precis som vanligt! :D

När jag kommer hem så kommer jag antagligen åka ner till Sudden, och rida honom. Så taggad på att få igång prinsen nu, han är verkligen värd det o han kommer bli supersnygg, eller..............det är väl bara förnamnet?

Berättar mer om gårdagen senare, nu måste jag byta om, hejdå! :)


Merlin ♥

Hej har varit en lång dag idag men skriver om ridningen .
Vi red ut och skrittade i ca 15 minuter och så började vi trava, han vart ganska taggad men han började inte galoppera som han brukar göra sa julia ! 

Sen så travade vi igen och så vart han ännu mer taggad och då vart det galopp istället för trav, det gick typ inte att stanna för han galopperade bara på stället då. Men sen fick jag några tips av Julia och det funkade.
Jag vart faktiskt nöjd över ridningen idag !

Och så vart han svettig så han rullade sig, men när han hade rullat klart så satte han sig där och kollade läget bara chillade. haha mupp ponny , har film på det !
filmen kommer imorgon :)'

gästbloggning!

Hejsan där ute i blåbärsskogen!
jag heter Fanny börjesson :D
ska gästblogga lite så där smått oseriöst, sitter bredvid moa!
orkar inte skriva om mig så ni kan ju kika in på min blogg ist
som ni hittar här!
kan ju skriva om moas äkta jag, hon är stört rolig,snäll,helt underbar och massa mer, tihihi
/f
ja, så visar vi våran uppskattning till varandra!
älskar dig,snorvalp.

Kommer inte hem förns seent!

Tävlingarna slutar inte förns sent idag, kommer väl hem runt kl. 18-19.00 ikväll. Mycket starter som sagt, men bara kul kul tycker jag ;)


Är det alltid roligt?

Är man ryttare o hästmänniska får man ta konsekvenserna som blir, inte sant?

Som hästmänniska har man ett stort ansvar. Hästen/ponnyn ska ha sin mat, den ska motioneras, den ska vårdas o allt där imellan. Det kan både vara jobbigt o sammtidigt, riktigt roligt!

Men ibland tar det stopp, man bara "palla stallet" orkar inte med allt foder, o alla putsningar av utrusting osv. Då måste man motivera sig själv, VARFÖR man ska gå dit, o vad man ska göra för att för att så fort som möjligt komma därifrån så att man kan göra annat.

Jag börjar alltid med att tänka "Vad skulle hända, om mamma eller pappa slutade göra mat åt mig o jag inte kunde göra själv?" Joo, jag skulle förmodligen bli VÄLDIGT VÄLDIGT hungrig o så småningom svälta ihjäl. Vill jag att min ponny/häst ska göra det? Är den värd det?
Svaret blir oftast nej, o man känner sig då tvungen att gå ner till stallet o fixa kvällsmaten. 

Man kan också tänka igenom allt roligt det kan bli att göra kvällsmaten o fixa stallet för kvällen. T.ex när man borstar stallgången kan man göra nån ful o löjlig dans som bara får en att skratta, då blev det helt plötsligt mycket roligare!

Men visst blir det mycket roligare om man har en kompis med sig, så man kan hjälpas åt o skratta o löjla sig tillsammans med nån. Det är det jag föredrar som bäst när man har tråkigt i stallet, ta med en bra kompis som kan hjälpa till o busa lite grann!

Det behöver inte vara en hästintresserad kompis. Det kan vara en som bor nära o man bara ringer sådär 10min innan man ska ner till stallet. Så möts man på vägen. Kompisen kan då få lära sig o sammtidigt hjälpa till o hålla dig sällskap!

Sen ska man SJÄLVKLART INTE leka o stojja i stallet alldeles för mycket. Speciellt inte om hästarna/ponnyerna är inne i stallet. Då blir de störda o får inte matron de behöver för att kunna äta maten ordentligt. En del kan få ont i magen när de blir stressade osv. 

Så alltså...slutsatsen. Ta med dig en kompis till stallet om du börjar tycka det är tråkigt, eller stojja till det lite själv, men ta det lugnt med hästarna, de är fortfarande levande djur! ;)


Snabbis bloggning !

Har ätit frukost och bytt om och nu laddar jag inför stallet ! :)
Sedan ska Fanny komma hit och sova hos mig och vi ska hitta på massor utav saker ,  vi hörs !

Är på hästtävling hela dagen...

Och nu börjar första klassen!
Det är ca 200 starter idag, yada NU KÖR VI!!! :D



Funktionär på tävling!

Imorgon blir det en tidig morgon. Börjar vänja mig vid det nu. Blir aldrig sovmorgon pga av att man är hästmänniska. Men har man valt att leva så, får man ta konsekvenserna, och heelt ärligt. Jag är INTE lika morgontrött längre, pga av att jag får gå upp tidigt på helgerna o rida o fixa massor!

Men visst kan det vara skönt med lite sovmorgon ibland, inget jag säger emot ;)

Imorgon så ska vi upp igen, som sagt. Då ska vi vara funktionärer för klubben som arrangerar en tävling. Jag ska bl.a stå på banan o springa med prottokoll. Alltid lika roligt att umgås med alla klubbkompisar. Men eftersom jag ska vara med på Ponny (Häst är på söndag) så blir det mest att kolla på alla kompisarna, o hejja på dom såklart! :D



Much things are made!

Har nu äntligen kommit hem från stallet o fam. Henning! :)

Var ju där nu på kvällen, o under hela dagen så har jag gjort MASSOR MASSOR!!!Det började med ridning med Sudden. Min fina kille var bäst idag. Fin som ja vet inte vad o lugn o harmomisk. Longerade själv i början även idag, o vi travade över bommar, även när jag red!

Efter det så åkte jag hem o hämtade Julia på vägen. Sen red hon o jag ut. Såå mysigt var det, äntligen få komma ut i skogen igen. Vi red en runda på 1h o varierade mellan skritt, trav o galopp. Har inte galopperat såhär mycket på länge, men hon reagerade ingenting!

Efter det så var jag en stund med Julia, innan vi lastade hästarna o körde tillbaka dom till Vallby igen, o nu är de där :) Vi fikade/åt även hos Lilianne o Dan innan vi åkte hem!

A, som sagt. Mycket som gjort idag, därav dåligt med bloggning!

Jag o Myranda i december!


Ponnyakuten 4 !

En ny säsong utav ponnyakuten är på gång  !!

 

 

Klicka HÄR !


Stallet med Filip och Julia !

Har kommit hem från stallet för typ en timme sen och nu ska jag skriva lite om dagen .

Jag och Filip fick skjuts till stallet av mamma sen väntade vi på Julia som kom med bussen. Sedan så fixade vi stallet och hämtade hästarna.
Vi skrittade ut en tur på runt 40 minuter, Filip tog även några foton.

Jag tyckte han skötte sig bra , lite taggad men det får man väll räkna med ? :) Sen på vägen hem var det några gubbar som fällde ett träd och det lät ganska högt från deras maskin så vi fick ta en omväg över ett gärde .
Kärlek ♥

Då tiden var som bäst !

Under denna tid var jag nog riktigt lycklig det var för ett år sedan !
Då vi inte hade fått beskedet om Zitrons astma .
FOTO: Josefin Blomberg
Mitt Hjärta, älskar dig lille ponny ♥

Just nu...

...är tv:n igång o jag kollar på "Hawaii five-0"! Såå gryymt bra tycker jag. Just nu är det paus men a. 

Jag knepar o knåpar med en ny lite mer vårig design just nu. Grunden är klar, nu ska jag bara fixa till texter oså också. Headern är jag skitnöjd med, resten får duga. Den kommer publiceras här inom några dagar!

Imorgon är det Sudden-ridning på förmiddagen/morgonen o sen så ska jag rida med Julia. Efter det drar jag ner till Helena igen, men denna gång för att umgås med dem o ta hand o Helenas barnbarn Axel. Han är så himla söt. Även leka lite med Elsa står på listan :D

Härlig dag, nu börjar det hejdå!


Söker du sadel ?

Min storasyster säljer en av sina sadlar , hör av dig om du är intresserad ! 

Globus hoppsadel, 17 tum , bomvidd 36 , svart, har mkt stöd för säte och knän. Sadeln är inte jätte mkt använd då jag har fler sadlar.
Säljes eller bytes mot likvärdig sadel dock av mer flatback/closecontakt modell !




Full rulle i Örebro!

Idag så har jag sprungit som en yr höna runt hela Örebro!

Det började med skolan, direkt efter den så åkte vi till Kumla o Folktandvården. Efter det åkte vi vidare till Örebro, och "Gott På Foten". Där så var det en kille som kollade på mina fötter o gjorde avtryck. Jag har alltid haft fotproblem o äntligen så har vi fått allt uppkollat. Om några veckor ska jag in igen o få sulor till mina skor.

När det var klart åkte vi direkt till stallet och böt om. Sen så bortsade jag Myranda läänge, läänge i gången. Sen lastade vi båda ponnysarna o åkte. Vi åkte till Örebro (igen), men denna gången till ATG. Vi kom lite för tidigt, o det var sammtidigt ponnymätning så det var full rulle rent ut sagt!

Det var ingen fara med Myranda i alla fall. Hennes flagiga ben har kommit för att hon fått reaktioner av hennes gel vi köpte. Vi skulle istället köpa nån annan salva och fortsätta kyla hennes ben. Men ridningen var ingen fara i alla fall!

Min älskling ♥


I like it like that ♥

Hej , först vare skola vi hade et väldigt chill idag eftersom vi hade "bestämma själv dag" .
Mitt schema :
08:10 Rita plansher till skoldiscot
09:00 Slöjd
10.10: RAST
10.40: Sveska+ tyst läsning
11.50 LUNCH + RAST
12.40 bild
14.00 Slut ! 

Sen var jag med Sofia , vi bakade kladdkaka med grädde och banan och mango på ! muuuums ! 
Sedan hade vi träning , vi sprang 2,5 km och hade styrketräning :)
En bild som jag har redigerat :)

Nyheter från Gersemi!

Här är lite nyheter från geresmi. Inte det snyggaste jag sett, inte det fulaste heller, lagom bra sådär. En del är hemska o en del är riktigt bra (min mening)!

*Klicka på bilderna för att komma till produkten*




Strumporna får från mig en DISS!





Ridningen igår på Modlak..

Den gick inte så bra  !

Började med att sadla Modlak och så , Det gick ganska bra att tränsa förutom att han slängde med huvudet och ville absolut inte gapa..
Sen när jag skulle hoppa upp så hoppade han typ nästan på mig , och ville inte stå still. Och han är ju storhäst och jag är så liten så det var inte lätt att kontrollera honom !

Men så började vi skritta till ridhuset och så värmde vi upp hästarna . Vi skulle träna sitsten.
Vi kortade upp tyglarna och travade vi red över bommar och han flöt på bra ! 
Sedan så flöt det på ganska bra men i galoppen gick det inte bra . han vart nästan helt skänkeldöv..

Det är ingen häst för mig , lite för nervig tycker jag ,men väldigt fin är han :)


Aspelunds Swede 14/3

Tjena alla! :D

Idag så var jag i skolan. Som tur var så låg jag inte så mycket efter. Skolan var chill, lagom flummig o lagom allt. Fast lite mycket prat....aja, inte mer om det!

Efter skolan så tog jag bussen hem, sen så var de Swede som gällde. Vart o ridit han nu på kvällen/eftermiddagen. Han var lugn o jätte snäll idag. Det var dock lite blött på banan så vi körde inte så länge, o inte så fort, med rädsla av att han skulle trampa igenom den, då det varit mycket käle i den oså!

Innan så lognerade jag honom, första gången själv o det gick jätte bra, han lyssnade super o allt. Min fina kille ♥

Älskling ♥


Tummen upp!

Nu är jag medryttare på Merlin ! :D

Jag ska dit på fredag och lördag med julia , och lovar att skriva dom dagarna ! :)


Grym ponny ger grym träning!

Dagens träning kan bara sammanfattas med ett enda ord:

-Myranda ♥


Hon var grym, nej, mer än det. Hon var grymmare än grymmaste grymmast. Det var riktigt fantastiskt o coolt att sitta på henne idag. Helt otroligt var hon, så himla bra i form o allt, även i skolor som öppna o skänkelvikning. Vi jobbade mycket övergångar, och det var olika från skritt - trav, skritt - galopp, trav - galopp osv. Mycket olika.

Hon var supertrött på slutet o vart lite jobbig i munnen o lite seg, men hon kämpade på bra verkligen!

Ne, som sagt, SKITBRA gick det idag o Myranda o jag var BÄSTA vänner. Hennes ben var lika dåligt som vanligt, men var faktiskt bättre efter ridpasset! :O
På torsdag är det ATG igen..........

Jag älskar dig, mer än jag älskar luften som gör att vi andas...♥


Dags för träning!

Nu drar jag till stallet o ska träna för Helena. Även Evelinn (enewe.blogg.se) o Emma (vibymuppen.blogg.se) kommer att träffas på där o det ska bli lika roligt att träna som vanligt, o träffa dom!

Vi ses när vi kommer hem!

Min fina ♥


rubrik saknas

Hej , har nyss skrivit klart en novell till en tävling i skolan . Tänker inte skriva ut den här än eftersom det är flera skolor som är med .

Men när tävlingen är över så hoppas vi på att vi vinner första priset 25.000 kr ! Och  även om vi inte vinner så kommer novellen ut här på bloggen !
Nu går jag till bussen till stallet , hörs senare ! 

Uppfräshning ?

Behöver bloggen fräshas upp lite ? :)






dagen !

Skriver ett inlägg om min dag !
Först var det skola , sen var jag med Filip, Oskar,Madde, Elin och Sofia vi hade det riktigt azum !
haha liiiite mycket skratt kanske ? ;)

Vinnaren!

Vinnaren av mini-tävlingen blev Evelinn, som gissade på ett schabrak!


Japp, detta schabraket fick jag av Sudden/Helena som tack för att jag rider Sudden!

Mitt favoritmärke o allt, det har lixom varit som en liten dröm att få ett, o helt otroligt, NU HAR JAG ETT!!!!!
Tack så SJUKT mycket Helena, min mer än gulvärda dressyrtränare.

Använde det på markebäck.


Hemma, sjukare än innan...

Okej, kommer hem från ett läger, sjukare än ja vah innan. Fast nu...på ett annat sätt!

Feber till EXTREM förskylning. Ont i halsen så att ja knappt kan andas o blabla, roligt att veta hur ja mår?

Varit på läger ju, som sagt. ROLIGT läger, med my friends. Mina bästa hästvänner ♥ Riktigt roligt, lärorikt o bra tränare. Mer kommer om lägret, orkar inte riktigt nu :( Bilder finns också, ska bara få Ewe (enewe.blogg.se) som tagit dem skicka dem till mig!

Ingen skola imorrn, får se hur jag mår, o kanske pallar mig iväg till skolan på tisdagen för att göra två prov........här är tejen som HATAR att ligga efter...............................


ridningen igår !

Igår så red jag Merlin . Mamma skjutsade mig till stallet.
Först så packade jag hö medans julia fixade mockningen.
Sen hämtade vi hästarna och fixade dom och så gick vi ner till ridbanan.

Värmde up han lite och började jobba honom på en  volt han mjuknade ganska snabbt. Så travade vi och gud vad fin han va !, han bjöd verkligen ! Sen så galopperade jag lite , men det stod några hinder på ridbanan så han vart ganska taggad så vi galopperade inte så mycket.

Sen så fick jag skjuts hem av jenny och tomas, verkligen snällt ! :)
Sen var det disco i skolan, kvällen vart grym ! ♥
fine ponnyn :) ♥

Mini-tävling!

Dehär är heelt sjukt, heelt sjukt o jag menar det!

Men idag så har jag ju varit hemma från skolan, förskyld o febrig o pallade inte att gå dit. Jag har kollat på TV o så tog jag ner datorn också. När kl. var ca 16.00 så pratade jag lite med Helena. Sen så kom hon hit o jag fick kolla på luvan som kommit nu äntligen!

Sen så fick jag även en födelsedagspresent, i förskott. Presenten är från Sudden, som ett tack från att jag rider honom, o vet ni vad det var?

TÄVLING!
Den som först gissar rätt på vad det var i paketet vinner en läkning!


Godnatt everybody, ska orka med helgen också, är på läger ♥


I'm sick!

Jag är sjuk idag, o är hemma från skolan. Därav dålig update!


You MUST!

Ni MÅSTE kolla denna OCH sprida vidare!



Fotodag 2012-03-05 del II

Här kommer lite fler bilder från fotodagen men Lina!




Bakat cupcakes!

Varit med Lina idag, då Moa tyvärr inte kunde, trots at vi gjort upp det :( Men jag var ju med Lina istället, och som alltid hittade vi på nått roligt denna gången också....cupcakes!

Som alltid ska även nått gå fel, och även denna också. Första garnering blev hemsk, finner inga ord...

Mobilkamera

Sen blev det bättre!

En av mina cupcakes!


Bloggning

Vad det innebär att blogga !

Jag tycker att det är någonting ganska stort man gör man skriver vad man gör på dagarna och andra personer får läsa och följa en på bloggen .
Man bloggar väl om det man tycker om och precis vad man vill .

Men hur mycket ska man blogga?
Jag tycker att man ska blogga max 10 inlägg per dag .
Om man boggar för mycket så hänger inte bloggläsarna med och om man bloggar för lite så tappar man bloggläsare . Man måste vara någonstans mittemellan.
Hur gör man en blogg intressant ?
Ja jag och Tove har våra knep, mycket bilder, inte för mycket text och bjuda på sig själv !
Men alla bloggers har sina egna knep, och follow your heart ?

Fotodag 2012-03-05 del I

Här är några av bilderna, tar mest på mig, då Lina inte har något med denna bloggen att göra, så varför se bilder på henne?

Om ni vill se bilderna på Lina, kika in på hennes blogg lovephoto.devote.se!


Fler bilder finns, säg till om ni vill ha mera!



Uberbästa ponnyn ♥

Dagens träning med Myranda, gick uberbra. Hon var lite tjaffsig i början (stark, jobbig). Men efter att jag gått o kissat mitt i allt, vart det helt plötsligt mycket mycket bättre.
Vi jobbade på volt, mest med att ha kvar formen i av- o igångsättningar. Vi galopperade även lite på spåret, övade fattningar.

Som sagt, hon var helt borta vissa stunder, o drog av mig handlederna. Men det var bara o sitta o försöka få koll på henne. I slutet var hon ubertrött o orkade ingenting, så vi släppte henne efter en stund o travade av i några minuter, innan vi sedan avslutade med avskrittning i ca 7-10min!

Nöjd är jag idag. FILM kommer senare, ska bara klippa ihop den först ;)

Älskade ponny...♥



Modlak Fair

Idag fick jag rida fina Modlak ! Började borsta han och så sadlade jag och så skulle jag tränsa men det gick inte så bra . Jag är ju så kort och han undveck tränset totalt så Lina fick hjälpa mig .

Sen så hoppade jag upp oj villken fin häst ! Han gick verkligen i form hela tiden, utan att jag knappt gjorde något !
Vi skrittade till ridhuset och värmde upp hästarna med att forma dom för skänkeln. Gick riktigt bra !
Sen travade vi och han var lika fin där, och så var vi på A och B volterna och Lina rättade till lite små saker :)

Sen fick vi fatta galopp om vi ville och i början gick det AS dåligt inte fram för skänklarna eller någonting men så fick jag ett ridspö och då gick det bra !

Sedan så kom pappa och hämtade mig. Så in i duschen och äta mat. Nu sitter jag och smsar med Filip♥ och Facebook ! :)

Modlak Fair
e Okänd
u Okänd
ue Okänd
Arab
2004
Valack

Tyvär så har jag ingen bild .


My love ♥

2012-03-06 ♥

Filip , jag älskar dig mest ! ♥




Rider just nu...

...o kommer inte hem förns seent!



Dags o äta!

Goosh, jobbig dag idag, eller knappast...

Har precis snackat med Moa. Hon i ja har en liten hemlighet, som HON får avslöja OM hon vill. Inget måste......
Vet inte när mamma kommer hem, men ska väl äta nu, o sen vänta tills hon kommer! :)

Skoldagen spenderades med möten o lektioner. Vi har BÄSTA verkarien för våran sv. lärare, så jag klagar INTE. Han är grymt cool o chill, tar't som de kommer lixom.....amen, skön kille är han!

Jaja, dags att springa ner o äta då, kram på er alla, får se om kameran följer med till stallet sen!




Stallet !

Tjabba tjabba nu åker jag till stallet hörs senare ! :)

Skaffat skype!

Godnatt, dags att sova. Pratat med underbara Linn nu på kvällskvisten, om allt möjligt. Dels allt som gjorde mig så ledsen förra veckan o allt...jaja, shit the same!

Imon=dressage för Helena! Jag o Myranda startar o sen när vi ridit en halvtimme börjar Emma (vibymuppen.blogg.se) rida med mig. Sen så, när jag ridit 1h rider hon själv en halvtimme o sen så rider Evelinn (enewe.blogg.se)! Ja, fattar inte riktigt hur allt skulle gå till, men det brukar lösa sig!

På ons, min o Moas dag again, äntligen, hon o ja igen...♥

PS. Min namnsdag idag...


♥My beautiful day ♥

Denna dag har varit mer än bäst ! Först skolan var faktiskt inte så tråkigt :)
Sen var jag med Sofia,Filip och Oskar , vi spelade fotboll typ hela tiden sen kom abbe och vi gungade på kompisgungan o spelade fotboll ! 

Sen åkte jag och Sofia hem till henne och kollade på hennes fin fina nya kamera ! :D
Och så spela vi ett spel sen gick jag till tingsgården och kollade på när mamma dansade zumba, hahha säger bara rolig dans ..
Love u ! ♥


Vi har fotat mer än massor...

Nu så är jag med Lina. Vi har precis varit ute o fotat en massa. Här ett litet smakprov!

Btw, plåtade 201 bilder på ca 1h, good job girles ♥

Yada, livet äger, älskar min bästa Lina! ♥


Dagen blev fullstpäckad!

Har precis kollat på de senaste 2 avsnitten av Ponnyakuten, då jag inte kunat se dom tidigare!

Idag så har jag inte gjort så mycket, eller jo...rätt så! 

På morgonen så red jag, som ni vet, eller på eftermiddagen kanske man ska säga. Efter det så FÖRSÖKTE vi klippa henne lite grann. Men klippmaskinen var nästan slut på batteri, så det gick knappt. På vägen till årsmötet med klubben, så lämnade vi hästarna, o alla grejjor, på Vallby. Där, innan vi åkte, så klippte vi lite till, men klippmaskinen var fortfarande slö. Så innan markebäckslägret så ska vi jämna till allt!

Nu är Myranda klippt, lite mer på halsen, ungefär som Sudden. Sen så klippe vi mer under magen, o upp i gumskarna. Men som sagt, det ska jämnas till!
Morgondagen planeras med skola, o sen chill hemma. Blir inget Myranda, då vi ska träna på tisdag istället. Blir en vanligt träning, men bara lite galopp, ungefär som i igår!

Jaja, dags att sova, godnatt ♥



Ponnyakuten !

Missa inte ponnyakuten i kväll kl 19.00 på barnkanalen ! 

I detta program kommer lägrets första tävling bli av en galopptävling och Ida får sin träning med casanova !



Världens mest underbaraste ponny, riden idag...!

Nu ska jag damsuga, sen så ska jag o mamma lämna hästarna på Vallby. För sen är det årsmöte på klubben!

Det ska bli superkul...som vanligt ;) Att träffa alla andra ponnytjejer o snacka, o såklart...skratta :D

Myranda är OKEJ i sitt ben. Hon haltar inget eller så, men vi tar't fortfarande lugnt. Små galopper på rakt spår mest, förutom igår då, när jag red LB:1. Idag så red jag o Julia ut barbacka, o formen på älskling var grym idag. Hon o ja galopperade bara ca 50m innan vi saktade av, men hon gick i form hela tiden, i både skritt, trav o galopp. Dock lite ostadig när o var, men ändå så sjukt gryym...♥

Nu ska vi bara jobba halter. INTE tillåta upp med huvudet i dom. När dom sitter.....jaa, då är vi farliga...

Bilder talar mer än 1000 ord ♥


Hur trött får man bli?

Nu ska jag gå ner o äta nått, sen sova. Imorgon ska jag o moa ev. vara...so, new pictures. Men bara kanske...!

Jag är så sjukt trött efter dagen, men den har ändå varit rolig, o flummig, inget att glömma bort. För en stund sen så fick även pollisarna mat o jag gedde Sara (våran get) vatten. 

Kram ♥


Vad tycker ni igentligen ?

Skriv gärna varför ni röstade som ni gjorde och vad vi eventuellt kan förbättra ! :)

vad tycker ni om amics.blogg.se ?
  
pollcode.com free polls 



U SMILE , I SMILE ♥

Idag vaknade jag först satt vid datorn och sedan packade jag min väska o så åkte jag och min lillasyster till hennes farmor och farfar :)
Så idag har vi kollat på film och jag har smsat med lite folk .

Snart kommer dagens blogg upp , lite försenad men , So what ?




Träning för Lina Hägg!

Dagens träning för Lina Hägg, gick så sjuukt bra! :D Finner inga ord. Hon var helt otroligt fin i alla gångarter o ja, fin tjej helt enkelt!

Lina visade mig ett sätt, som att jag skulle flytta bettet i munnen på henne, o det funkade jätte bra. Galoppfattningarna är inga problem längre. Vi satte dom o hela programmet också. Lina hade många bra tips, som jag verkligen ska tänka på när jag rider. Dels för att hon ska bli stark, men också för att träna på allt hon sa, o verkligen öva in sakerna.

Jag red ju LB:1 i programridningen, o som sagt. Det gick skitbra. Helena berättade för Lina innan passet att Myranda var i igångsättning, o bara skulle galoppera i självaste programmet, vilket vi även gjorde!

Nej, men det gick verkligen SUPER bra idag, o det är roligt att Myranda är i en så bra form. På tisdag (ev.) ska vi träna för Helena, Emma (http://vibymuppen.blogg.se) o jag!

PS. Jag red kl 12.00 istället. För Emma hade blivit sjuk, så jag tog hennes plats!

Inga bilder tyvärr, då det inte fanns nån som kunde ta :(

Kommer aldrig glömma hur sjukt glad jag var efter detta passet... ♥


Visste ni att...

...för tre dagar sen så beställde JAG den beiga huvan åt Sudden. Anledningen till det var att när Helena skulle klicka på "till kassan", eller.......NÄR hon gjort det så blev hela skärmen alldeles vit?

Så jag sa att jag skulle beställa den, så vi får se om den kommer. Vi hade kontakt under hela beställningen, så att inget skulle bli fel...haha...vad pinsamt att göra fel då lixom :S :D



Godnatt!

Efter en fartfylld dag så ska jag ta natt, eller...nästan, har väl med mig datorn en stund också...!



Tagga morgondagen!

Gosh, jobbig dag idag. Asså skolan, nej, skippar den!

När jag kom hem så var jag med Lina i typ 3h kanske. Vi hade som vanligt väldigt roligt o kollade på gamla bilder, med klasskompisar på. När hon åkte hem så åkte jag o mamma till stallet. Där så tog vi in Liliannes hästar, packade o fixade med Myranda ben. När vi var påväg hem så stog mina älsklingar i transporten bakom oss...

Nu har jag precis ätit pizza. Supergod var den, godare pizza har jag nog aldrig ätit. Myranda o Laban har fått mat o står o myser i sina boxar. Taggar morgondagen ordentligt. Upp i lagom tid för att komma ner till Örsta runt kl. 12. Haha, o jag ska rida kl 16.?? :D...................Men jag ska kolla på bl.a Emma, o alla andra som ska rida, väldigt roligt faktiskt!

Jag kör på den ljusblåa outfiten imon. Har aldrig haft den för tränare, så detta blir debuten, hoppas då att Myranda går som ett ljus också, man kan aldrig veta med henne........(L)

Jag o min älskade älskling...♥


Mitt hästliv

Okej nu ska jag skriva en "story" om mitt "krångliga" hästliv !
Det började med att jag red min storasysters häst Airborne ,henne rider jag ibland nu med . Och jag lärde mig ganska mycket från grunden på henne .Sedan började jag rida mer och mer på Zitron.

Red ut med mina storasystrar i skogen , jag kommer ihåg när jag hoppade över ett dike med Zitron och jag var så glad ! jag var runt 7-8 år då :)
Sen började vi träna lite och så började jag på Folkatorps ponnyridskola. 

Jag lärde mig inte så mycket där men lite iallafall och jag tyckte det var roligt att rida en gång i veckan på andra ponnys än bara Zitron. Jag red där i cirka 2 år sen slutade jag för jag lärde mig inte mycket där .

Sen så red jag också sammtidigt varje måndag med Tove på Laban ! ,vi har otroligt många minnen från den tiden kan jag säga ! jag red laban i ca 1 1/2  år !
Och så red jag även en D-ponny som hette Smulan, men hon är tyvär i himlen nu ..

Sen tävlade jag Zitron och sen så började jag rida hos några hästar i närheten .
Jag red en travare som heter Avignon och en ardenner som heter Madicken . Sen så prövade jag på en paint horse som också stog där som hette dolly men jag var ganska liten för henne och kunde inte hantera henne eftersom hon var RIKTIGT ouppfosrad !

Jag red där i ett år nästan, jag lärde mig riktigt mycket därifrån även fast vi inte hade någon tränare vi stalltjejer som red där så hade vi lektioner för varandra ! 
Men så slutade jag där med eftersom det vart bara krångligt där.

Så började jag rida Stinas häst ( min kompis ) en B-ponny som ni säkert har sett lite här på bloggen hon hette Dunders Abigale eller Abby som hon kallades.  Jag hann inte rida henne så mycket förrens hon vart såld..

Sen vart jag hästlös ett tag men sedan fick jag en plats på Karlsdals ridskola och som jag fortfarande går kvar på och jag är RIKTIGT nöjd verkligen ! Sen så har jag ju prövat Merlin och det är ju eventuellt att jag ska rida honom, vi får se ! 

Airborne
Zitron
Sista lektionen på folkatorp och jag hade shettisen Sven, jag ramlade av 3-4 gånger på den lektionen eftersom han stannade mitt i taraven och galoppen och vi red barbacka ;)

Laban :)
Smulan och jag :love:
Jag och Avon :love:
Jag och Dolly :)
Madicken och jag " Ardennern kan hoppa" ;)
Världens finaste ♥
Karin och jag på karlsdal ! :)
Merlin och jag :)

Failbilder :)

Min STORA favorit ..
jag och laban, Tove som har fotat :D
Jag och Avon, en häst jag red förut :)
Madicken och jag ;) också en ardenner jag red förr.
hih , jag och Zitron :D

Good day !

Har varit i skolan och dagen var ganska chill. Sen så träffade jag Sandra vid bussen och vi tog lite kort och typ lockade mitt hår, bilder kommer någon gång när vi fotade  ;)
Kommer upp lite failbilder strax !

Dagens ståhej, i transport, o stall!

Nu har jag varit hemma en stund från dagens roligt ståhej. Det tog 50 minuter att lasta Sudden idag, i alla fall hemma. Han var så trottsig, o man blev bara trött på han, men sen så klev han på. Vi tror att han börjar komma in i trotsålder/tonåren, om ni fattar vad jag menar ;)

Han var riktigt bra att rida, lite spänd, o lite "skrämd" även lite fåning tror jag. Men efter en stund började han slappna av o gick i en fin form, stundtals. Vi galopperade, travade o skrittade. Galoppen var otroligt bra idag, o han fattade rätt nästan hela tiden. Så på den delen får jag inte klaga. GRYMT DUKTIGT VAR HAN IDAG! :D

Myranda, som jag red innan, sammtidigt som Emma (vibymuppen.blogg.se) red, gick SUPERDUPER bra. Hade en fin o stadig form i både skritt o trav. Visst, jag körde med gummisnodden, men ändå...så sjuukt bra gick hon. Vi travade o skrittade bara som sagt, o jag o Helena bestämde att det även är hon vi tar till träningen för Lina på lördag, istället för att behöva krångla med Sudden o hans lastning!

Förlåt för så låånga inlägg, men har så mycket att berätta om, speciellt när man rider två hästar. Creed till er som orkar läsa! :D

Lite pics som jag tog idag! ♥

Finfina Emma ♥


Älsklingen själv...♥ (här ser ni även hans klippning)


...♥


Aspelunds Swede ♥


PICS !


Thaa school

Skolan idag , vi hade träslöjd och jag vart klar med min bricka . Sen gick jag hem och så vid fyra så går jag ner till busshållplatsen för att möta min kompis Sandra :D
lite kort men är det några speciella bilder, inlägg ni vill se så kommentera kommentera !



RSS 2.0